Előadóknak szóló információk és program

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A helyi TDK konferencián elhangzó minden előadás végén a hallgató köteles egy olyan ábrát bemutatni, amely részletezi, hogy az előadónak mi volt a saját munkája a bemutatott anyagban. Ezen dia hiányában az előadás nem értékelhető.

Az előadásokkal kapcsolatos információk:

 • A TDK előadás hossza 10 perc, melyet 5 perces vita követ; kérjük ennek szigorú betartását. Az időkeretek lejártát a szekció hallgatói elnöke felállással jelzi.
 • Az előadások javasolt formátuma: Microsoft Office PowerPoint 2007 diavetítés (ppsx).
  Elfogadott még: Microsoft Office PowerPoint 2007 bemutató (pptx) vagy Microsoft Office PowerPoint XP/2003 bemutató (pps vagy ppt). Animáció nélküli előadások Adobe PDF formátumban is bemutathatók.
  OpenOffice formátumú előadás nem elfogadott, mivel a vetítésre használt számítógépek nem mindegyike képes ezen állományok kezelésére.
 • Az előadások feltöltése a szekciót megelőző nap éjfélig kötelező a TDK honlapjára (http://tdk.dote.hu/sajat-tdk-jelentkezesek). A feltöltésre szolgáló menüpontot bejelentkezés után érheti el. Az előadások feltöltésére a helyszínen nem lesz lehetőség.
 • A projektor várható felbontása min. 1024x768 pixel, azonban technikai hiba esetén kisebb felbontású projektor használata is előfordulhat.
 • Az előadásokhoz a szervezők rendelkezésre bocsátanak az előadás vezérlésére és mutogatásra alkalmas készüléket (Cordless Presenter). A számítástechnikai rendszer védelme érdekében ilyen jellegű saját eszközök használata nem megengedett. Hallgatói igény esetén a szervezőbizottság helyszínen lévő tagja is kezelheti a vetítést.
 • Az előadásban videók bemutatását prezentálási nehézségek miatt csak korlátozottan javasoljuk. Amennyiben mégis be kíván mutatni videót, azt wmv (Windows Media Video) formátumba mentse el ugyanazon könyvtárba, ahol a PowerPoint prezentációja van, és úgy illessze be a prezentációba a videót. Ne felejtse el az előadása mellé a videót/videókat is feltölteni a honlapra.
 • Minden előadó számára elérhető, de a videót bemutatni kívánó szerzők számára különösen ajánlott az előadás előzetes kipróbálása (2010. november 30. kedd 14:00-16:30, DE OEC Klinikai Fiziológiai Tanszék 007-es szoba). Ennek elmulasztása esetén nem vállalunk felelősséget azért, hogy a videó lejátszása működni fog a TDK előadás során. Azon szerzőknek, akik ki kívánják próbálni előadásukat, 2010. november 30-án délig fel kell azt tölteni a TDK honlapjára. A szekció előtt NEM lesz lehetőség a feltöltött előadások kipróbálására.

A konferencia végleges programja 2010. november 25-től elérhető.

Támogatók: Támogatók: Az NTP-TDK-14-0007 számú, A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése helyi konferencia keretében, az NTP-TDK-14-0006 számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása, NTP-HHTDK-15-0011-es A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése 2016. évi helyi konferencia keretében, valamint a NTP-HHTDK-15-0057-es számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása című pályázatokhoz kapcsolódóan az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Nemzeti Tehetség Program