Gimnazisták a kutatólaborban

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Középiskolásoknak tartott a kutatást népszerűsítő nyílt napot a közelmúltban az Orvos- és Egészségtudományi Tudományos Diákköri Tanács.

A már hagyományosnak mondható programra számos debreceni középiskolából érkeztek diákok, akik előadáson és laborlátogatáson is részt vehettek. A rendezvény célja volt, hogy felkeltse a hallgatók érdeklődését a tudományos munka iránt.

Köszöntőjében Erdődi Ferenc TDK-elnök hangsúlyozta a hallgatók bevonásának fontosságát az elméleti és a klinikai kutatásokba. A jelenlévők megismerhették a Tudományos Diákköri Tanács felépítését, a kutatási témákra való jelentkezés menetét, valamint tanácsokat kaphattak a sikeres tudományos tevékenységhez.

A tájékoztató után a fiatalok látogatást tehettek az Anatómiai-, Szövet- és Fejlődéstani, az Orvosi Vegytani, a Biofizikai és Sejtbiológiai, valamint az Élettani Intézetekben, ahol betekinthettek a munkacsoportok életébe, valamint lehetőségük volt az eszközök kipróbálására is.

A rendezvény az NTP-TDK-14-0007 számú, A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése helyi konferencia keretében című pályázathoz kapcsolódóan az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

Támogatók: Támogatók: Az NTP-TDK-14-0007 számú, A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése helyi konferencia keretében, az NTP-TDK-14-0006 számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása, NTP-HHTDK-15-0011-es A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése 2016. évi helyi konferencia keretében, valamint a NTP-HHTDK-15-0057-es számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása című pályázatokhoz kapcsolódóan az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Nemzeti Tehetség Program