Előadóknak szóló információk

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A helyi TDK konferencián elhangzó minden előadás végén a hallgató köteles egy olyan ábrát bemutatni, amely részletezi, hogy az elődónak mi volt a saját munkája a bemutatott anyagban. Ezen dia hiányában az előadás nem értékelhető.

Az előadásokkal kapcsolatos információk:

  • A TDK előadás hossza 10 perc, melyet 5 perces vita követ; kérjük ennek szigorú betartását. Az időkeretek lejártát a szekció hallgatói elnöke felállással jelzi.
  • Az előadások elfogadott formátuma: Microsoft Office PowerPoint 2003 (ppt vagy pps). Office 2007 (pptx) vagy OpenOffice formátumú előadás nem elfogadott, mivel a vetítésre használt számítógépek nem mindegyike képes ezen állományok kezelésére.
  • Az előadásokat a szekció kezdete előtt leaglább 15 perccel fel kell tölteni a vetítő számítógépre, annak cseréjére nincs lehetőség. A megfelelő formátumú előadásokat elsősorban CD-n, esetleg pendrive-on várjuk az előadóktól. Az előadások file-neve a következő formátumú legyen: szekciokod_sorszam_vezeteknev_keresztnev.ppt, azaz például: k2_1_baranyi_beata.ppt.
  • A projektor várható felbontása min. 1024x768 pixel, azonban technikai hiba esetén kisebb felbontású projektor használata is előfordulhat.
  • Az előadásokhoz a szervezők rendelkezésre bocsátanak az előadás vezérlésére és mutogatásra alkalmas készüléket (Cordless Presenter). A számítástechnikai rendszer védelme érdekében ilyen jellegű saját eszközök használata nem megengedett. Hallgatói igény esetén a szervezőbizottság helyszínen lévő tagja is kezelheti a vetítést.
  • Az előadásban videók bemutatását a prezentálási nehézségek miatt csak korlátozottan javasoljuk. Amennyiben mégis be kíván mutatni videót, azt wmv (Windows Media Video) formátumba mentse el és ágyazza be a PowerPoint prezentációba.

Támogatók: Támogatók: Az NTP-TDK-14-0007 számú, A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése helyi konferencia keretében, az NTP-TDK-14-0006 számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása, NTP-HHTDK-15-0011-es A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése 2016. évi helyi konferencia keretében, valamint a NTP-HHTDK-15-0057-es számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása című pályázatokhoz kapcsolódóan az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Nemzeti Tehetség Program